Voor jonge kinderen met een leeftijd tussen de 3 en 9 jaar die een verhuizing meemaken, is het een van de meest spannendste gebeurtenissen die zij meemaken in hun leven. Zij moeten bijvoorbeeld afscheid nemen van hun klas en andere beste vriendjes en vriendinnetjes en vervolgens op de nieuwe plek wennen en andere mensen ontmoeten.

De jongere doelgroep is wat chaotischer, zijn wat emotioneler en begrijpen sommige dingetjes niet helemaal. Terwijl andere kinderen met een leeftijd van 10 jaar en ouder het juist wel begrijpen en het misschien juist wel leuk vinden om te verhuizen.

Tip 1: Geef een afscheidsparty op school en thuis

Zo kan je zoon of dochter toch nog met een goed gevoel afscheid hebben genomen van geliefde mensen en natuurlijk goede herinneringen eraan overhouden. Ook moet natuurlijk hij of zij afscheid nemen van leerkrachten en andere leuke mensen. Maak er een leuk feestje van met muziek, zonder of met belangrijke betekenis.

Tip 2: Laat je kinderen zelf inpakken met behulp van tips

Of je kind nou jong of oud is, probeer hun mee te slepen in het verhuistraject. Doe dit door het kind zelf een deel van hun eigen spullen te laten inpakken. Je kunt dingen opruimen, weggooien, eventueel naar de stort of kringloop te brengen. Erg leerzaam trouwens, want zo leren ze ervan de tips en ervaringen toe te passen in de praktijk, als ze straks zelf misschien de deur uitgaan.

Tip 3: Laat je kind meedenken wat voor interieur wilt

Als je een wat ouder kind hebt (van 10 jaar en ouder), kan je vragen of zij of hij wilt meedenken over een nieuw interieur en wat zijn of haar wensen zijn. Bekijk printjes, meubels en ga erop af als dat is wat ze willen. Zo zijn het kind en jijzelf tevreden over de kamer.

Tip 4: Vraag aan je kind hoe het gaat

Door de vele dingen die gebeuren en aanpassingen die rond het nieuwe huis plaatsvinden, moet je regelmatig met je kinderen praten over of ze zich in de nieuwe omgeving echt zich thuis voelen. Zo niet? Praat erover over hoe het gevoel eventueel kan worden veranderd.

Loop jij je echt rot te zoeken naar een betrouwbaar bedrijf die jouw spullen kan sjouwen? Verhuisbedrijf Aaverhuizers.nl is het juiste adres.

Pin It on Pinterest