Auto’s bestaan er in alle vormen en maten, maar Volvo is toch veruit de beste. Nieuwe auto nodig? Twijfelen is nergens voor nodig, want waarom twijfelen als er een Volvo bestaat? In deze tekst zal compleet duidelijk worden waarom dit zo’n goede auto is en waarom velen je al voor waren.

Betrouwbaar

Wist je dat de Volvo het meest betrouwbare automerk ter wereld blijkt te zijn? Onder andere vanwege de kooiconstructie binnenin de auto. Deze constructie zorgt voor extra veiligheid. Veiligheid is natuurlijk van uiterst belang. Daar zal niemand aan twijfelen.

Waardevast

Ook blijft een Volvo zijn waarde veel langer houden dan elk ander automerk. Dat is uiteraard wel zo fijn. Wat heb je aan een auto met een enorm waardeverlies direct al bij het verlaten van de garage?

Concentratieverlies waarschuwingssystemen

Verder komt de auto met een Driver Alert Control. De bestuurder wordt hierdoor gewaarschuwd als de bestuurder mogelijk de concentratie dreigt te verliezen tijdens bijvoorbeeld een lange rit. Ook is hiervoor een ander systeem aangebracht: de Lane Departure Warning. Je krijgt dan een waarschuwing in de vorm van een geluidssignaal bij het overschrijden van een wegmarkering zonder duidelijke rede. Als je een wegmarkering overgaat zonder goede rede, ligt de oorzaak namelijk waarschijnlijk bij concentratieverlies. Het kan nooit de bedoeling zijn om zomaar een wegmarkering te overschrijden, want dit kan erg gevaarlijk zijn. De wegmarkering is er immers niet voor niks. Zo zie je maar dat veiligheid hoog in het vaandel staat bij Volvo. Het is een uniek systeem die het rijgedrag van de auto in de gaten houdt in plaats van het menselijke gedrag. 

Innovatief

Tot slot is Volvo ontzettend innovatief en staat het merk regelmatig vooraan als het aankomt op de nieuwste ontwikkelingen. Dat blijkt ook wel uit het hiervoor beschreven Lane Departure systeem. Het is een unieke methode die door Volvo zelf is bedacht.

Dus waarom kiezen voor Volvo? Het is het betrouwbaarste automerk die zijn waarde langer behoudt dan andere automerken en de auto’s zijn voorzien van waarschuwingssystemen tegen concentratieverlies. Zo rij je nooit meer zomaar over een wegmarkering heen zonder dat dit de bedoeling is.

Pin It on Pinterest