Steeds meer mensen in Nederland kiezen voor een elektrische auto. Het is een stuk goedkoper en je hoeft de auto ook niet meer te tanken. Dit betekent dat je niet te maken krijgt met de wisselende brandstofkosten en dat is natuurlijk ideaal. Een elektrische auto is ook nog eens goed voor het milieu en dit is een van de redenen waarom zoveel mensen kiezen voor een elektrische auto. Een elektrische auto moet natuurlijk wel opgeladen worden en dit doe je bij een laadpaal. In Nederland zijn er een hoop verschillende laadpalen, maar deze kunnen door iedereen gebruikt worden. Steeds meer mensen kiezen daarom voor een laadpaal thuis, hieraan zitten veel voordelen verbonden. Wil jij weten welke voordelen? Onderstaand vertellen we alles over de voordelen!

Je kunt altijd opladen

Met een eigen laadpaal thuis, is het mogelijk om jouw voertuig altijd op te laden. Bij laadpalen die iedereen kan gebruiken, is dit niet altijd het geval. Deze laadpalen zijn regelmatig bezet en dit betekent dat je soms lang moet wachten. Wanneer je een laadpaal bij jouw woning hebt, is het mogelijk om alles zelf te bepalen. Je kunt de auto bijvoorbeeld in de nacht laten laden, maar ook overdag. 

Slim laadplan

Met een laadpaal thuis is het ook mogelijk om een slim laadplan op te stellen. Dit betekent dat je de elektrische auto alleen oplaadt in de daluren. In de daluren je auto opladen is een stuk goedkoper dan in de piekuren. Met een slim laadplan is dit allemaal automatisch en kun je veel geld besparen op de energierekening. Je kunt dit laadplan ook nog eens combineren met zonnepanelen, zodat het laden in sommige gevallen gratis is.

Subsidies voor een laadpaal thuis

Vanuit de overheid is het ook mogelijk om een subsidie te krijgen voor een laadpaal thuis. Een laadpaal voor thuis is natuurlijk een flinke investering, maar met een subsidie is dit een stuk goedkoper. Je kunt op deze manier veel geld besparen, maar toch gebruik maken van een eigen laadpaal. Het is aangeraden om de laadpaal bij een betrouwbare aanbieder te kopen, zodat je verzekerd bent van een garantieperiode.

Pin It on Pinterest