Hedendaags ondergaat de automotive industrie veranderingen. Enerzijds zetten wereldwijde crisen en uitdagingen vraagtekens bij de duurzaamheid van moderne toeleveringsketens. Tekorten van materialen en leveringsknelpunten zijn het gevolg. Anderzijds is er de trend richting e-mobiliteit. Veel grote autofabrikanten zijn al in de race voor de toekomst van de moderne mobiliteit. Met het oog op de nieuwe uitdagingen is het des te belangrijker dat autofabrikanten kunnen vertrouwen op softwarematige ondersteuning. ERP met productiefunctionaliteiten spelen een belangrijke rol hierin.

Plannen van resources

De afkorting ‘ERP’ staat voor ‘Enterprise Resource Planning’. Het is een fundamentele taak van elk bedrijf om haar eigen resources zo goed mogelijk in te zitten. Dat betekent dat het doelgericht en zo efficiënt mogelijk moet worden ingezet. Anderzijds moeten bedrijfsprocessen en taken met zo min mogelijk middelen worden beheerst zonder dat de kwaliteit in het geding komt.

Gelukkig is er ERP-software om hierbij te helpen. Een ERP systeem is een tool die zorgt voor een hogere productiviteit binnen de organisatie, doordat veel processen binnen dit informatie- en managementsysteem geautomatiseerd kunnen worden.

De vele voordelen van een ERP-systeem

ERP-software brengt verscheidene voordelen met zich mee. Afhankelijk van het bedrijf wordt er op de volgende punten waarde gecreëerd:

  • Automatisatie van werkzaamheden: Een ERP-systeem automatiseert eenvoudige en herhalende werkzaamheden. Zo kunnen uw medewerkers zich focusen op belangrijkere taken.
  • De centrale database: Alle data van uw bedrijf worden samengevoegd tot centrale database. Via deze wijze wordt de samenwerking tussen afdeling verbeterd.
  • Het volgen van real-time gegevens: U kunt profiteren van real-time gegevens waardoor iedere medewerker op elk moment inzicht heeft in de meest recente data. Zo kunt u bijvoorbeeld eerder zien of er iets verkeerd gaat binnen het productieproces en kunt u eerder handelen.
  • Rapportages: Alle processen binnen uw bedrijf worden door ERP gemonitord en geanalyseerd. Met een druk op de knop krijgt u de resultaten van deze analyses automatisch tot u. Deze resultaten dienen als basis voor besluitvorming.

Een ERP-aanbieder

Er zijn veel ERP-leveranciers in de markt, echter is QAD met hun systeem gespecialiseerd in productiebedrijven. Met hun systeem bieden zij een flexibele en voorspelbare oplossing voor uw bedrijf.

Pin It on Pinterest