Het transporteren van goederen is niet altijd even eenvoudig en er zijn verschillende zaken waarmee je rekening dient te houden wanneer je dit gaat organiseren. Wil je graag weten op wat voor manieren je ervoor kunt zorgen dat het transport niet in duigen valt? Lees in deze blog onze verschillende tips en adviezen om ervoor te zorgen dat het transport volledig op rolletjes zal lopen.

Tip #1: Gebruik opzetranden

Tijdens het transport is het mogelijk dat er hier en daar een bocht genomen moet worden. In sommige gevallen is het hier een scherpe bocht! In dat geval is het erg belangrijk dat niet de goederen al te veel zullen verschuiven. Niet alleen omdat het beschadigingen kan voorkomen, maar ook omdat het gewicht evenredig verdeeld moet worden over de laadruimte. Als je dit voor elkaar wil krijgen kun je opzetranden kopen voor pallets. Ben je op zoek naar pallet opzetranden? Kijk op de website van palletranden.com voor goede pallet opzetranden.

Tip #2: Gebruik een spanband

Een alternatieve manier om ervoor te zorgen dat de goederen goed bevestigd zijn tijdens het transport, is door ze vast te maken door middel van een spanband. Spanbanden zijn hier specifiek voor gemaakt en zullen de goederen niet alleen aan elkaar, maar ook aan de wagen of vrachtauto zelf bevestigen. Misschien is het je wel eens opgevallen dat er in bestelbusjes en dergelijke vaak houten reling zitten aan de binnenkant van het laadruim. Dit is bedoeld om de spanbanden mee te bevestigen. 

Tip #3: Organiseer je vracht

Tenslotte willen we graag als advies meegeven dat het verstandig is om je vraagt niet alleen te organiseren op basis van de bestemming, indien dit van toepassing is, maar ook te organiseren om ervoor te zorgen dat er zo min mogelijk beweging kan ontstaan. Op die manier blijft alles netjes op zijn plek staan en zullen de dozen en pakketjes bij een scherpe bocht niet door elkaar heen geschud worden.

Pin It on Pinterest