Volvo is al jaren een erg populair oorspronkelijk Zweeds automerk. Dat is ook niet zo gek want een Volvo rijder weet precies wat hij of zij aan zijn of haar auto heeft. De auto staan bekend als veilig, sterk en betrouwbaar. Dat zijn goede kernwaardes voor een auto als je het mij vraagt. Het automerk bestaat al sinds 1926 en het eerste Volvo-model de Volvo Öv4 stamt uit 1927. 

Het logo van Volvo

Volvo betekent ijzersterk en betrouwbaar. Daarom is er in het logo het schild en de speer te vinden van de Romeinse god Mars. Waar wordt verwezen naar het chemische element ijzer. Volvo is erg innovatief op het gebied van veilige auto’s en veiligheid in de auto’s, zo hebben zij de driepuntsgordel geïntroduceerd. 

Volvo verkooprecords

Volvo heeft al 6x op rij zijn eigen verkooprecords verbroken. In 2019 heeft Volvo zelfs meer dan 700.000 auto verkocht. Dit komt mede door de nieuwe uitgebrachte modellen en de stijgende vraag naar elektrische auto’s. De populairste auto van Volvo is de XC60 gevolgd door de XC40 en de XC90. Maar liefst 204.965 van de verkochte auto’s in 2019 was de XC60.

Leuke weetje

Wist je dat je aan de naam van de verschillende auto’s kunt weten om wat voor typen auto het gaat? De letter(s) in de naam geeft dit namelijk weer. 

  • Sedan wordt aangeduid met de letter S: S60, S80, S90
  • De stationwagen wordt aangeduid met de letter V, zoals V40, V60, V70 en V90
  • Een SUV wordt aangeduid met XC, zoals de XC40, XC60 en de XC90. 

Hoe hoger het getal dat in de naam van de auto staat, hoe groter de auto is. 

Wil jij een Volvo rijden? Zorg er dan uiteraard voor dat je in het bezit bent van een rijbewijs en ga langs bij een betrouwbare dealer. Nog geen rijbewijs? Haal dan je rijbewijs bijvoorbeeld bij Rijschool Tiel

Pin It on Pinterest