Het is erg belangrijk om de verschillende aspecten onder ogen te zien die spelen rondom een auto-ongeluk en het claimen van de letselschade. We nemen in deze blog met je door wat de verschillende voordelen zijn van het uitbesteden van een het claimen van letselschade. Lees snel verder in deze blog en doe je voordeel met de verschillende tips die we je geven. 

Wat is letselschade? 

Misschien vraag je je af: wat is letselschade? We hebben deze blog speciaal geschreven voor de mensen die niet helemaal helder voor de bril hebben wat letselschade nu precies is. Letselschade is een schade aan je lichaam, eigendommen of de voorzieningen voor je levensonderhoud, bijvoorbeeld je inkomen en je vermogen om te werken. We hebben het over letselschade die je kunt claimen wanneer er een tegenpartij in het spel is, dat is een partij die nalatig is geweest op een verwijtbare wijze. Denk bijvoorbeeld aan een werkgever die de veiligheidsprotocollen niet hanteerde of een automobilist die met een paar borrels op achter het stuur ging zitten en een ongeluk veroorzaakt. Je kunt verwijtbare letselschade claimen bij de tegenpartij. 

Hoe claim ik letselschade gemakkelijk? 

Het is mogelijk om het claimen van letselschade uit te besteden aan een externe partij die gemakkelijk ervoor kan zorgen dat je de vergoeding krijgt waar je recht op hebt. 

Hoe werkt dit? Zo kan de situatie zijn: je wilt een liever aan je gezondheid / herstel werken, dan dat je je helemaal moet invreten op juridisch jargon waar niemand wat van snapt. Het is dan een groot voordeel om iemand anders je claim te laten afhandelen. Op dat moment komt het letselschadebureau om de hoek kijken. Ze nemen je dossier en helpen je gratis. Wel willen ze graag dat je echt recht hebt op de claim. Dus daar scannen ze je dossier eerst op. Zien ze het zitten, dan helpen ze je gratis. De juridische kosten worden verhaald op de tegenpartij en zitten in de letselschade claim ingecalculeerd. 

Vond je dit een handige blog? Lees dan ook even de andere teksten op onze site: daar kun jij je voordeel mee doen!

Pin It on Pinterest