Het klussen bij de garage in de vorm van een kleine of grote verbouwing van de garage of kantoren en opnieuw inrichten ervan kost uiteraard tijd. Het is bij een dergelijke verbouwing van belang om met de planning van opeenvolgende werkzaamheden rekening te houden. Doorgaans begint een verbouwing met het verwijderen van oude materialen, leeghalen en schoonmaken. Ontdek alle tips die van pas komen tijdens het verbouwen van een garage.

Ruimte leeghalen

Het is bij een verbouwing eerst aan te raden om alles te verwijderen wat vernieuwd gaat worden. Denk daarbij ook aan het leeghalen van de ruimte door het meubilair op te slaan en raambekleding te verwijderen. Wellicht is het nodig om behang af te stomen om de wand gereed te maken voor de stukadoor, behanger of schilder. Ook het verwijderen van de vloer kan deel uitmaken van de verbouwing om bijvoorbeeld plaats te maken voor een gietvloer op beton. Als alles is verwijderd, is de ruimt in de garage klaar voor de verbouwing.

Schilderwerk kozijnen en muren afwerken

Bij een verbouwing in een garage is het belangrijk om aan verschillende werkzaamheden te denken. Bijvoorbeeld aan het schilderwerk van kozijnen en aan het afwerken van de muren. Uiteraard pas nadat eventueel nieuwe plafonds of wanden zijn geplaatst.

Vloer aanbrengen

Het aanbrengen van een nieuwe vloer volgt pas als de rest van de verbouwing in de ruimte en kantoor klaar is. Dus als de wanden zijn geschilderd of behangen en het kozijnwerk een schilderbeurt heeft gehad. Op het moment dat de vloer erin ligt, kan de garage net als de kantoren opnieuw met meubilair worden ingericht. Het is aan te raden om voordat de verbouwing en het klussen bij de garage begint een strakke planning te maken en de uit te voeren werkzaamheden op volgorde te zetten.

Pin It on Pinterest